Tvådagarskurs: Ultraljud för hemodynamisk bedömning

Ultraljud hamnar oftare och oftare i händerna på den som tar hand om patienten, i motsats till att utföras av en radiolog eller klinisk fysiolog. Kombinationen av att praktiskt kunna handha en ultraljudsapparat och dra slutsatser om diagnostik och behandling är oslagbar! Dock går det inte att lära sig enbart från en bok eller tutorial utan kräver praktisk övning och erfarenhet . Vi inom Perioperativ Medicin och Intensivvård på Karolinska i Solna har sedan 2011 anordnat tvådagarskurser för anestesiologer, akutläkare, medicinare, AT-läkare, särskilt intresserade sjuksköterskor – där fokus ligger på praktisk övning.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: